Анонс на видеокартата PowerColor Radeon RX 5700 XT Liquid Devil

0
223

Компанията PowerColor официално представи графичната карта PowerColor Radeon RX 5700 XT Liquid Devil, която се продава с вече поставено водно охлаждане на EKWB. Устройството се базира на модифицирана печатна платка и се предлага със заводски овърклок. Boost честотата на централния процесор от препоръчителните 1905 MHz е увеличена на 2070 MHz. По този начин „черният дявол“ се е превърнал в най-бързата Radeon RX 5700 XT видеокарта на пазара.

Предварително инсталираното водно охлаждане има никелова основа, която контактува с графичния процесор AMD Navi 10, с GDDR6 чиповете на буферната памет и с елементите на захранването. В горната част на видеокартата е поставена светодиодна подсветка. На обратната страна е поставена метална пластина за усилване на конструкцията и за подобряване на охлаждането.

Налични са 8 GB буферна GDDR6 памет, която работи с ефективна честота 14 GHz. Поставени са два 8-пинови PCI-E Power конектори и HDMI 2.0b и три DisplayPort 1.4 видеоизхода. Новата графична карта има два VGA-BIOS чипа и комплект различни бои за течността на водното охлаждане, които са поставени в комплекта. Габаритните размери на видеокартата са 240 × 162 × 42 мм. За нейната нормална работа е необходимо 700 W захранване.

Продажбите на графичната карта PowerColor Radeon RX 5700 XT Liquid Devil се очаква да започнат през месец декември тази година при цена $600.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за