През първата половина на 2018 година Intel възнамерява да представи усъвършенствана версия на бързия миникомпютър NUC NUC6i7KYK, известен и като Skull Canyon.

Според новата пътна карта на процесорния гигант, новите миникомпютри ще използват четириядрените процесори Intel Core i7 от поколението Kaby Lake и по-важното, ще имат допълнителни видеокарти и няма да разчита на вградените в процесорите графични ускорители.

Новите компютърни системи Hades Canyon и Hades Canyon VR са планирани да излязат през второто тримесечие на 2018 година. И двата миникомпютъра се базират на процесорите Intel Core i7 с топлинен коефициент 65 W и 100 W, които още не са анонсирани. Според появилата се неофициална информация, същото ниво на TDP имат и хибридните процесори Kaby Lake-G.

По предварителни данни, Kaby Lake-G процесорите са чипове с два вътрешни кристала – отделен централен и отделен графичен процесор на една и съща подложка. Още се говори, че графичният процесор в тези чипове е създаден с помощта на AMD или е нова, собствена разработка на Intel.

Новите Intel NUC ще имат два слота за SO-DIMM DDR4 оперативна памет, ще могат да извеждат изображения на 8 дисплея едновременно, ще имат два М.2 конектора и два Thunderbolt 3 порта.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
СтаниславПламен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пламен
Пламен

„Новите Intel NUC ще имат два слота за SO-DIMM DDR4 оперативна памет, ще могат да извеждат изображения на 8 дисплея едновременно…“
В таблицата не е ли посочено 6 дисплея едновременно?

Станислав
Станислав

И аз това виждам – значи ставаме двама, които това виждат…