Анонс на компактния „молекулен“ пречиствател на въздуха LUFT Duo без филтри за смяна

4
643

Тайванската компания LUFTQI анонсира своя нов портативен пречиствател на въздух LUFT Duo. Проектът стартира в края на миналата година в сайта за потребителско финансиране Indiegoigo и събра 20 пъти по-голяма от поисканата сума. Новите устройства вече се продават.

Габаритните размери на самото устройство са 77 x 77 x 98 милиметра при тегло 250 грама, а производителят го позиционира като първият в света преносим пречиствател на въздуха без филтри за сменяне. Неговата главна особеност е използването на ултравиолетово излъчване и фотокатализ за премахване на прах, цветен прашец и формалдехид. Производителността на Luft Duo е 0,39 кубически метра в минута при площ на помещението до 20 квадратни метра. Максималното ниво на шум при работа на Luft Duo достига 35 децибела.

Според спецификациите на патентованата технология, новият прибор може да неутрализира дори и замърсявания, които са твърде малки за HEPA филтрите (0,00001 мм). Освен това производителят подчертава възможността за намаляване на битовите отпадъци благодарение на специалния работен елемент, който лесно се измива. За работата на това устройство е необходимо захранване с мощност 10 W.

Производителят подчертава, че пречиствателят на въздух Luft Duo е особено полезен за хора, които страдат от алергия и астма, живеещи в гъсто населени райони и за всички, които искат да осигурят допълнителна защита на своето здраве.

Цената на компактния пречиствател на въздуха Luft Duo е $149. Повече информация ще бъде дадена на изложението CES 2021.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари