Анонс на мощните графични карти AMD Radeon Pro Vega II за Apple

0
689

Специално за новия мощен Apple Mac Pro компанията AMD създаде две видеокарти, базирани на 7 nm ядро Vega 20. Това са графичните карти Radeon Pro Vega II и Radeon Pro Vega II Duo, като и двете устройства са с MPX фирм фактор. При това моделът с индекс Duo разполага с два графични процесора.

Използва се чипа AMD Vega 20 с 4096 поточни процесора. Всеки чип работи с тактова честота 1,7 GHz и разполага с 32 GB буферна HBM2 памет с 4096-битова шина с пропускателна способност 1 TB/s. Връзката между ядрата се осъществява чрез шината Infinity Fabric.

Версията на Radeon Pro Vega II с два графични процесора осигурява чиста изчислителна мощност от 28,3 терафлопа, а производителността на модела с един чип е на ниво 14,2 терафлопа.

В новия мощен компютър Mac Pro могат да се поставят две от тези графични карти, благодарение на което общото бързодействие на неговата графична подсистема достига впечатляващите 56,6 терафлопа.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MPX форм факторът предвижда наличието на Thunderbolt 3 портове, като за извеждане на изображението могат да се използват четирите порта DisplayPort и единият HDMI 2.0 видеоизход. Консумацията на електрическа енергия на едната от тези графични карти може да достигне 550 W. Охлаждането на новите видеокарти се осъществява от твърде масивен радиатор, обдухван от вентилаторите в предната част на мощния компютър Apple Mac Pro.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за