Анонс на прототипа на LiveMap: руският шлем за допълнена реалност

1
4

Шлемът за допълнена реалност за мотоциклетисти LiveMap използва технология за проектиране на изображението на предното стъкло. Според създателите на LiveMap, това решение е по-добро от използването на призми както при Google Glass и от мини дисплеите, понеже осигурява добра видимост в слънчево време.

 

Използвана е технологията от авиационните шлемове за проектиране на изображения, но при LiveMap, изображението е цветно. В долната част на шлема е поставен проектор, който формира изображението.

 

Прототипът на LiveMap е създаден от американски, японски и руски специалисти под ръководството на Андрей Артишчев и към днешен ден е единственият руски продукт за допълнена реалност.

 

Полето на изображение на LiveMap е 18х12 градуса. Използван е процесор с ARM Cortex-A53 ядра и поддръжка на LTE Advanced, а за запис на околната обстановка се използва камера, която може да заснема 4К видео при скорост 30 кадъра в секунда и 1080р видео при скорост 60 кадъра в секунда. Устройството работи под управлението на операционната система Android и е подходящо за използване в целия свят, като е възможно зареждането на картите за всяка държава, област или град.

 

Финалната версия на руския шлем за виртуална реалност LiveMap се очаква да бъде представена в началото на следващата година по време на Consumer Electronics Show или Mobile World Congress, а продажбите трябва да започнат през лятото на 2017 година.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
Azhen Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Браво на Руснаците !