fbpx
-1.2 C
София

Анонс на първия руски тензорен процесор IVA TPU

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На протеклата в Москва международна конференция Russian Supercomputing Days бе представен първият изцяло руски невронен процесор IVA TPU. Чипът може да се използва за разпознаване на изображенията, за повишаване на тяхното качество, за търсене на обекти и други.

Чипът IVA TPU е предназначен за работа в невронните мрежи, базирани на FPGA Virtex Ultrascale+. Процесорът е съвместим със свободния софтуер TensorFlow. Консумацията на чипа е много ниска, а производителността е 20 TOPS и е по-висока от стандартните графични процесори.

Компанията IVA Technologies заяви, че вече предлага готови решения за търсене и разпознаване на изображения и лица. Компанията започва разработването на собствени специализирани изчислителни системи за работа с невронни мрежи и машинно обучение.

Засега не са обявени цените и датата на излизане на новия руски тензорен процесор. На базата на IVA TPU се планира да бъдат създадени компютърни устройства с много висока информационна защита.

Да си припомним, че тази пролет започнаха продажбите на серийно произвеждания двуядрен процесор Байкал. Процесорът разполага с две MIPS 32 r5 P5600 ядра с тактова честота до 1,2 GHz и 1 MB кеш-памет Продава се и дънна платка с Байкал, която струва 39 900 рубли или около $600.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Кон
Кон
3 години

Руски аааахахахаах

Agentpat™
Agentpat™
Отговор на  Кон
3 години

Свиквай от сега, магаре! Тепърва ще има да се смееш много…насила.

Нови ревюта

Подобни новини