Анонс на смарт очилата Google Glass Enterprise Edition 2 с цена $999

1
845

Google представи новата версия на своите смарт очила, който носи името Glass Enterprise Edition 2. В сравнение с предишния модел, устройството има по-производителен хардуер и обновен софтуер.

Устройството се базира на системата върху чипа Qualcomm Snapdragon XR1, която е позиционирана от производителя като първата в света SoC за разширена реалност (Extended Reality). Благодарение на новия чип не само съществено е увеличено времето на автономна работа, но осезателно е нараснала и общата производителност. Рамките на очилата са на компанията Smith Optics и са характерни със своята голяма здравина и красив дизайн. Това означава, че смарт очилата Glass Enterprise Edition 2 са значително по-леки и по-удобни в сравнение с аналозите като Microsoft HoloLens или Magic Leap.

Новите смарт очила използват операционната система Android, което означава, че разработването на софтуер за това устройства няма да бъде трудно. Както и в предишния модели, така и тук се използва малък проектор, който излъчва изображенията в ретината на окото. В конструкцията е вградена и камера с резолюция 8 МР, която може да се използва за запис на видео или за стриймване от първо лице. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 820 mAh. Зареждането става чрез вградения USB Type-C порт.

Цената на смарт очилата Google Glass Enterprise Edition 2 е $999, но интернет гигантът заяви, че ще прави отстъпки за бизнеса.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ебачев
Ебачев

Смарт очила, смарт телефон, смарт часовник…а смарт патка нямате ли?
Да ми свети….докат’ таковата….