HP започна продажбите на новия хибриден таблет HP ZBook x2 с клавиатура с безжична връзка. Новият таблет-лаптоп се счита за едно от най-производителните устройства в този пазарен сегмент и предлага възможностите на мобилна работна станция.

Новият таблет използва процесори Intel Core i7 или Xeon, като потребителят може да избере един от чиповете Intel Xeon E3-1545M v5, Xeon E3-1505M v5, Core i7-6820HQ или Core i7-6700HQ. Всеки един от тези процесори разполага със собствено графично ядро, но това не е достатъчно за една работна станция и е поставена видеокартата NVIDIA Quadro M1000M. Максималната конфигурация включва 32 GB оперативна памет (два слота), хард диск с капацитет до 2 TB, а в двата SSD слота е възможно поставянето на разнообразни флаш дискове.

Дисплеят на мощния таблет е сензорен, с размер на диагонала 14 инча и резолюция 3840х2160 пиксела. На задния панел е вградена подставка за поставяне на устройството под ъгъл. HP ZBook x2 поддържа работата с Wacom EMR стилус, разпознаващ 4096 нива на натиск. Клавиатурата разполага с подсветка и се свързва с таблета с помощта на Bluetooth безжична връзка.

Продажбите на лаптопа HP ZBook x2 стартират през месец ноември тази година при начална цена $1749.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Владо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Владо
Владо

Ебати таблета …. 2 килограма …