SD Association публикува характеристиките на новия стандарт за картите памет.

Това е стандартът SD Express with PCIe and NVMe. Картите памет, поддържащи тази спецификация, ще имат капацитет до 128 TB. Сегашният максимален капацитет е 2 TB. Пропускателната способност е качена до 985 MB/s. Новите памети ще са особено подходящи за съвременните цифрови фотоапарати и камери, заснемащи видео с висока скорост на кадрите в секунда.

В спецификациите е посочена консумация до 1,8 W. Поддържа се и NVMe 1.3 спецификацията, даваща редица допълнителни възможности. Например, поддръжката на Host Memory Buffer (HMB) при SD картите памет, даващ възможност за отделяне на неголям обем от системната памет за подобряване производителността на устройството. Подобрява се и производителността по време на едновременна сесия с няколко файла.

Новият интерфейс първоначално ще бъде въведен сред SDHX, SDXC и SDUC картите. Но SD Association възнамерява да въведе новия скоростен интерфейс и при microSD картите. Първите SD Express запомнящи устройства, поддържащи новия стандарт се очаква да се появят на пазара още следващата година. Разбира се, ще са необходими и съответните устройства, поддържащи новия стандарт.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари