Батерията на Surface Pro ще издържа само 4,5 часа

2
22

Наскоро научихме две от най-важните подробности около новия таблет на Microsoft – Surface Pro: устройството ще започне да се продава през януари за начална цена от $899. Едва сега обаче излиза нова по-скоро разочароваща подробност: батерията на по-мощния брат на Surface ще издържа само четири часа и половина.

Това е приблизително 50% по-малък капацитет на батерията от този, който предлага Surface RT. Причината, разбира се, е в по-мощните компоненти. Surface Pro използва процесор Core i5 и има 10,6-инчов екран с резолюция 1080р. Дали обаче по-малкият живот на батерията ще се отрази на продажбите на устройството?

Според някои анализатори, това е доста вероятен сценарий. Най-голямото преимущество на таблета е това, че може да зарежда пълни приложения за Windows. Цената му обаче е твърде висока предвид спецификациите, които предлага. Да не забравяме, също така, че $899 е цената на таблета без клавиатурата, която би струвала между $100 и $120. Високата цена и малкият живот на батерията със сигурност ще окажат някакво влияние върху избора на потребителите и по този начин ще подпомогнат конкуренцията на компании като Samsung, Asus и Dell.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари