Безжичният рутер с девет антени Portal само за два дни събра $115 000

0
7

Младата компания Ignition Design Labs представи устройството Portal, което характеризира като „радикално нов Wi-Fi маршрутизатор“. Компактното устройство е предназначено да осигури бърза и стабилна връзка за много клиентски устройства и е създадено от двама бивши специалисти на Qualcomm.

 

Portal пълноценно използва честотния диапазон 5 GHz, заделен за безжични мрежи и според производителите, осигурява много по-висока пропускателна способност в сравнение със стандартните рутери. Устройството е от категорията рутери 802.11ac Wave-2 MU-MIMO. В корпуса на Portal са поставени 10 радио модула и 9 антени, които формират лъчите за устойчив скоростен обмен на данни едновременно в четири потока в диапазона 5 GHz и три потока в диапазона 2,4 GHz. За включване на мобилни устройства е осигурена и Bluetooth Smart 4.2 връзка.

 

Конфигурацията на Portal включва още пет Gigabit Ethernet порта (един WAN и четири LAN), както и два USB порта.

 

Цената на новото устройство е $149. В момента чрез сайта за потребителско инвестиране KickStarter се събират финансови средства за започване производството на новия безжичен рутер. Кампанията е със срок 2 месеца, а поисканата инвестиция е $150 000. Само за два дни бяха събрани над $116 000.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за