Бейзболна шапка ни позволява да управляваме смартфона си с глас

0
72

Уил Милър – предприемач от Сидни стартира кампания по набиране на средства за една носима джаджа в пълния смисъл на думата. Snaptrax е бейзболна шапка, която ни позволява да управляваме смартфона си с глас.

Макар че прилича на съвсем обикновена шапка с козирка, Snaptrax е снабдена с Bluetooth модул, микрофон и говорители вградени в ъглите. След свързване на смартфон или таблет (посредством Bluetooth 3.0) с шапката, потребителите могат да използват гласови команди за набиране на номера, приемане на обаждания, отговаряне на съобщения и имейли и контролиране на музиката, като за усилването и намаляването на звука помага и панелът с бутони разположен в страничната част на шапката.

На този етап Snaptrax съществува само в четири водоустойчиви модела, които, обаче се различават само по цвят. Компанията има намерение в бъдеще да снабди с интелигентни функции и други видове шапки, тъй като е наясно, че не всеки човек би намерил настоящия дизайн за удачен.

Така или иначе, дори в сегашната си форма Snaptrax не е завършен. Екипът на Милър все още трябва да уточни проблема с батерията захранваща шапката и нейното зареждане. Предизвикателството пред екипа е намирането на баланс между функцията и удобството. Предприемачът се надява, че в крайна сметка Snaptrax ще се зарежда за 90 минути и ще работи два дни на едно зареждане.

Повече за интелигентната шапка можете да научите от страницата й в Kickstarter.

 

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за