Бета версията на MSI Afterburner поддържа овърклока на AMD Radeon VII

1
415

Уеб порталът Guru3D съобщи, че е излязла новата бета версия на известната помощна програма MSI Afterburner, която е една от най-популярните програми за овърклок и наблюдение параметрите на графичните графичните карти. Едно от основните нововъведения на приложението 4.6.0 Beta 15 (build 14697) е поддръжката на видеокартата Radeon VII.

С помощта на MSI Afterburner вече е възможно да се клоква геймърския флагман на AMD, да се извършва мониторинг на температурата на графичния процесор Vega 20, произвеждан чрез 7 нанометров технологичен процес. Може да се следи за състоянието на HBM2 буферната памет, за скоростта на въртене на вентилаторите, да се наблюдават честотата и напрежението на графичния процесор, да се наблюдава нагряването на VRM зоната, както и консумацията на графичната карта.

Да си припомним. че опитите за овърклок на AMD Radeon VII в повечето случаи бяха обречени на провал, понеже драйверът на видеокартата не бе напълно готов. Нямаше и подходящ софтуер. Преди около две седмици се появи възможност за овърклок на видеокартата с помощта на фирмената помощна програма Wattman, а сега овърклокът се поддържа и от приложенията на други разработчици.

Radeon VII се базира на 7 nm графичен процесор Vega II, допълнен с 16 GB многослойна HBM2 буферна памет с пропускателна способност 1 TB/s. Графичният процесор разполага с 60 изчислителни CU блока с 3840 поточни процесора, работещи с тактова честота около 1,8 GHz.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Radical Vision
Radical Vision

То старата Vega 64 не се клокваше особено, та и тази сигурно ще е така.