Бизнес лаптопът Dell Latitude 9510: 30 часа автономна работа, 5G и цена $1800

7
1019

По време на предстоящото голямо изложение на потребителска електроника CES 2020 компанията Dell ще представи своя нов лаптоп Latitude 9510. Новото мобилно устройство се позиционира като смарт бизнес лаптоп с поддръжката на новите 5G мрежи.

Производителят заяви, че Latitude 9510 е най-компактният и лек бизнес лаптоп с 15-инчов дисплей. Дисплеят има съвсем тънки рамки, благодарение на което новият 15-инчов лаптоп има размерите на предишните 14-инчови подобни устройства. Резолюцията на екрана е 1920х1080 пиксела (FullHD), като теглото е 1,45 кг. Предлага се и модел тип две в едно, който има сензорен панел с поддръжка на стилус. Вторият модел тежи 1,5 кг.

Конфигурацията на Latitude 9510 може да включва процесор до Intel Core i7 от 10-то поколение (от четири до шест процесорни ядра и от осем до дванадесет нишки, тактова честота до 4,70 GHz) с поддръжката на технологията vPro, до 16 GB оперативна памет тип LPDDR3 с честота 2133 MHz и M.2 2230 PCIe/NVMe флаш диск с капацитет до 1 TB. Използваните карбонови вентилатори и двойните топлинни тръби осигуряват много ефективно охлаждане при ниско ниво на шума.

Устройството разполага с интегриран високоскоростен Wi-Fi 6 модем и модул за работа с мобилните мрежи от пето поколение. Лаптопът може да бъде комплектуван с 52 Wh акумулаторна батерия с пет секции или с 88 Wh батерия с шест секции. Втората осигурява минимум 30 часа автономна работа с едно зареждане. Габаритните размери на мобилното устройство са 340,4 х 14-17 х 21,8 мм (при клавиатурата лаптопът е по-тънък). Корпусът е направен от лека из здрава алуминиева сплав.

Компанията Dell заяви, че лаптопът Latitude 9510 е оборудван с първата в света вградена автоматизирана технология за повишаване на производителността, в която се използват алгоритми с елементи на изкуствен интелект.

Новият системен софтуер Dell Optimizer повишава производителността благодарение на следните функции:

  • ExpressResponse изучава предпочитанията и поведението на потребителя и чрез използването на технологията с машинно обучение Intel Adaptix, като по-бързо започва да стартира често използваните приложения и бързо да превключва между тях
  • ExpressCharge предотвратява пълното разреждане на акумулаторната батерия. ИИ технологиите и машинното обучение удължават времето на автономна работа с едно зареждане, като се отчитат особеностите на заредената акумулаторна батерия и типичната за всеки потребител консумация
  • ExpressSign-in дава възможност за по-бързо започване на работа чрез ускорено и безопасно логване в системата
  • Вградените високочестотни говорители, интегрираният качествен усилвател и четирите микрофона с функция за погасяване на шумовете осигуряват комфортно общуване, а технологията Intelligent Audio подобрява звука, премахва ехото и фоновия шум по време на онлайн конференции

Продажбите на новия бизнес лаптоп Dell Latitude 9510 стартират на 26 март тази година при цена $1800 за началната конфигурация.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари