Брайън Мей представи собствени VR-очила

0
36

Известният британски музикант и китарист на Queen Брайън Мей (Brian Harold May), който едновременно с това е още и астрофизик, се присъедини към виртуалната реалност. Той конструира и създаде своя версия на устройство за виртуална реалност, в което се поставя смартфон или друго мобилно устройство.

 

Новите очила за виртуална реалност струват $35, направени са от пластмаса и могат да се използват на практика със всеки смартфон. Това се постига чрез особеното закрепване на смартфона в устройството: задния панел се поставя върху планка с постоянен магнит. По този начин горната и долната страна остават свободни и включването на слушалките става без никакви проблеми. Оптичните лещи на тези очила за виртуална реалност са поставени на подвижна планка, която дава възможност за оптимална настройка на разстоянието между лещите и екрана на смартфона. Новото VR-устройство е сгъваемо и при сгъване заема съвсем малко пространство.

 

Брайън Мей демонстрира работата на новите VR-очила чрез видеото на популярната песен на Queen „Бохемска рапсодия“ (Bohemian Rhapsody). Той показа и как изглеждат игрите на Google, гледани през тези VR-очила. Устройството се нарича Owl Smartphone VR Kit и ще се произвежда от компанията London Stereoscopic. Цената е 25 паунда.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за