9.6 C
София

Бъдещите таблети Surface може да имат сензорни рамки и гърбове

Най-четени


Сензорният екран на таблетите съвсем не е достатъчно. Много по-вълнуващо би било ако цялата им повърхност позволява управление. Така изглежда смятат от Microsoft, които регистрираха нов патент за технология, която има потенциала да направи това възможно. В илюстрациите ясно се вижда как не само рамките около екрана, но и задната част на таблета Surface е оборудвана със сензори.

Сензорите в рамките са чувствителни към кожата на потребителите. Те могат да разберат точно как хората държат таблета и на базата на тази информация автоматично да променят позицията на елементи от потребителския интерфейс, така че да са по-удобни за гледане и ползване. Бъдещият Surface, също така, ще използва тези сензори, за да разбира дали ръцете ви се намират близо до клавиатурата.

Както вече споменахме, Microsoft предвиждат вграждането на сензори и в задната част на таблета. Тази част ще ни позволи макар и ограничена навигация по екрана на Surface без да трябва да преместваме ръката си отпред. Вероятно различни жестове ще активират различни функции като, например, извеждане на менюто за споделяне или превключване между няколко приложения.

Разбира се, един регистриран патент не означава непременно реализиран в бъдеще продукт. Според анализаторите, обаче, Microsoft имат на разположение нужните технологии да направят тази система факт.
 

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини