fbpx
-0.8 C
София

Бърз поглед на Biostar TP67XE и TH67XE

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Първото нещо, което ни идва на ум при разглеждане изображенията на дънната платка Biostar TP67XE е пространството. Лишена е от място около PCI слотовете.

Що се отнася до PCI слотовете, Biostar често се критикуват за получаване на грешни конфигурации – 4 PCIe последвани от 2 PCI, например тяхната TA890FXE. Този път, те направиха друго – един PCIe x16 (x8 при CrossFireX), последвани от два PCIe x1, след това PCIe x8 и два PCI. Така ако използвате и двата PCIe слота с двуслотови видеокарти, има още по един свободен PCIe и PCI. Това е стъпка към правилната посока, но има по-добро оформление, което искаме да предложим (сменяйки местата на първите два, също на PCIe x8 със следващото PCI), което означава, че PCI картата ще трябва да се справя с пряката топлина от двойната GPU конфигурация.

Друго нещо, което трябва да се отбележи са двата 8-пинови 12V конектори в близост до сокета. Преди, само най-мощните дънни платки имаха по два такива за овърклокване. Дали Biostar иска да се спречка с най-големите производители ASUS, Gigabyte, MSI и EVGA? За да постигне това обаче, компанията трябва да представи модел с Dual-BIOS система за да поеме към правилната посока.

Останалата част на дънната платка е такава, каквато сме свикнали да виждаме – два SATA 6Gb/s конектора, три SATA 3Gb/s, USB 3.0 порт, Gigabit Ethernet, осем USB 2.0 конектора на задния панел и други шест на самата платка, двуканални DDR3 слотове, S/PDIF изход, PS/2 конектор, firewire, e-SATA и COM.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини