Бюджетните таблети намират място в образователния сектор

0
46

Производителите на панели се ориентират все повече и повече към производство на бюджетни таблети, които намират приложение в образователния сектор на развиващите се икономики. Производителите изглежда са преценили, че тази ниша в пазара им носи повече доходи от конкурентния пазар за таблети в развитите икономики.

Анализаторите са изчислили, че в момента на пазара има около 10 милиона таблета създадени именно с образователна цел, като най-обещаващи сред тях са тези със 7-инчови екрани. Развиващите се икономики обаче ще започнат да търсят и все повече таблети с по-големи – 8 или 10-инчови – екрани.

Една фирма, която се занимава с производството на подобни бюджетни таблети, е тайванската Chimei Innolux (CMI), които изнасят продукцията си главно за Индия. Скоро обаче те ще започнат да изпълняват поръчки и за Тайланд, Бразилия и Турция.

Лидерите в производството на електронна хартия E Ink също обмислят да насочат усилията си към образователния сектор. Скоро те ще пуснат на пазара ново поколение цветна електронна хартия. Говори се дори, че те ще съдействат на Amazon в представянето на четеца Kindle в Бразилия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари