Видеокартата AMD Radeon с GPU Navi се появи в бенчмарка CompuBench

0
482

Новото поколение видеокарти Radeon, базирано на архитектурата Navi трябва да излезе тази година, но засега AMD твърде умело скрива техническите особености на тези графични карти, като и на чиповете, използвани в тях. Но потребител на социалната мрежа Reddit откри днес в базата данни на бенчмарка CompuBench графична карта на AMD с идентификатор 66AF:F1.

Ако можем да се доверим на тази информация, то новата графична карта разполага с двадесет Compute Unit блока, което означава 1280 поточни процесора. За сравнение, видеокартата Radeon RX 560 има 1024 поточни процесора, Radeon RX 570 — 2048 SP, а конфигурацията с 1280 SP е характерна за графичните карти Radeon HD 7870, Radeon R9 270X и Radeon R9 370X. Някои анализатори считат, че изписаните 20 блока може да са грешка в разпознаването от страна на бенчмарка.

В игровите синтетични тестове Radeon RX с идентификатор 66AF:F1 се оказва един и половина пъти по-бърза от Radeon RX 580 (2304 SP), като производителността при общите изчисления е приблизително същата. Ако се направи сравнение с Radeon RX Vega 64, то новата графична карта се очаква да покаже същите резултати в игровите сцени с интензивно използване на буферната памет, но да е два пъти по-бавна при изчисленията. Според Reddit потребителя, тези резултати косвено показват, че в тази графична карта се използва HBM2 или GDDR6 буферна памет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за