Видеокартата GeForce GTX 660 е забелязана в някои десктопи на Acer и Dell

0
34

Съвсем наскоро на страниците на нашия сайт Ви информирахме, че NVIDIA се готви да представи две видеокарти от серията 600. По-рано считахме, че на арената ще се появи само моделът NVIDIA GeForce GTX 660 Ti, но днес имаме косвено потвърждение, че в списъка на NVIDIA присъства и по-опростена версия – GeForce GTX 660.

Видеокартата NVIDIA GeForce GTX 660 е забелязана от пазарните наблюдатели в списъка на спецификациите на някои модели компютърни системи, производство на Acer и Dell. Очевидно е, че към есенната гама от настолни компютри на Acer ще се присъедини геймрския десктоп Predator G3620 на базата на гореспоменатата видеокарта. Тази стъпка от страна на разработчика е доста логична: в средата на „back-to-school“ сезона, пускането на подобни решения е оправдано и икономически целесъобразно. Подробните спецификации на Acer Predator G3620 все още не са обявени, но те сега не са ни важни, за нас беше важен фактът, който разобличи дебюта на ускорителя NVIDIA GeForce GTX 660.

Dell се оказа по-щедра от към информация. Тя сподели ориентировъчните характеристики на компютърната си система Dell Alienware X51. Ролята на процесора е възложена на Intel Core i7-3770, (4 х 3,40 GHz), обемът на оперативната памет е 8 GB, вместимостта на твърдия диск 1000 GB, а операционната система тук е 64-битовата версия на Windows 7 Home Premium. Разбира се, видеокартата е NVIDIA GeForce GTX 660. Десктоп системата на Dell е предназначена за аудиторията от геймъри, които искат най-доброто от хардуерната конфигурация на своя компютър.

Наличните скрийншотове показват присъствието на видеокартата GeForce GTX 660 в конфигурациите на компютърните системи на Acer и Dell. Спомнете си, че анонсът на видеокартата, за която говорихме днес, ще се състои на 16 август.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари