fbpx
12.1 C
София

Видеокартата Intel Arc A380 вече може да се използва за добив на криптовалута

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Създателите на специализираното приложение Nanominer за добив на криптовалута представиха нова версия на тази програма, в която е реализирана поддръжката на видеокартата Intel Arc A380. Сега притежателите на тази графична карта могат да я използват за добив на Ethereum. Засега не се обсъжда каква е рентабилността на тази дейност.

В стандартен режим хешрейтът на видеокартата Intel Arc A380 при използване на алгоритъма Ethash е 10,2 MH/s. Това означава, че при добив на криптовалутите Ethereum и Ethereum Classic тя може да носи на своя притежател едва съответно $0,21 и $0,12 на денонощие (данните са технологичното издание WhatToMine). За сравнение клокнатата графична карта GeForce RTX 3060 осигурява хешрейт от ранга на 48-50 MH/s, а при използването на GeForce RTX 3090 Ti той достига немалките 134 MH/s.

Да добавим, че следващия месец криптовалутата Etehreum преминава към Proof-of-Stake алгоритъм,  при който добивът на тази цифрова валута с помощта на видеокарти ще стане невъзможен. Събитието е обявено за периода от 10-ти до 20-ти септември, след което GPU криптоминьорите навярно ще трябва да преминат към добива на алтернативни криптовалути като например Ethereum Classic (ETC).

Да напомним, че в началото на този месец ASRock представи на китайския пазар своя собствена версия на видеокарта от начално ниво с чип на Intel и цена $192. Това е моделът Arc A380 Challenger ITX OC и по този начин ASRock стана вторият след Gunnir производител, който реши да предложи свой вариант на тази графична карта.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини