Видеокартите Gigabyte Radeon RX 6800 (XT) Aorus Master имат LCD дисплей

0
597

Състоя се официалният анонс на видеокартите Radeon RX 6800 (XT) с алтернативен дизайн, на който AIB партньорите на AMD показаха някои свои модели. Компанията Gigabyte Technology представи модификациите Aorus Master и Gaming OС.

За ентусиастите производителят предлага графичната карта Radeon RX 6800 (XT) Aorus Master. Тя се охлажда от масивен радиатор, обдухван от два или три вентилатора, като в Radeon RX 6800 са поставени три 100 мм вентилатора, а в Radeon RX 6800 XT -два 115 мм вентилатора. Отгоре се намират два 8-пинови конектора за подаване на допълнителна електрическа енергия.

Характерна черта и на двете нови видеокарти е LCD дисплеят, на който се извежда най-различна информация за състоянието на графичната карта. Освен това, производителят сподели, че ще предложи и модификацията Aorus Master Type-C, за която не е трудно да се досетим, че на интерфейсния панел ще има USB Type-C порт. Не се съобщават честотните характеристики на новите устройства.

Видеокартите Radeon RX 6800 (XT) от серията Gigabyte Gaming OC са оборудвани с фирмената охладителна система WindForce 3X. Тактовата честота на графичния процесор е 1925/2155 MHz (Game/Boost Clock), а XT версията е клокната до 2045/2285 MHz. Допълнителният захранващ източник се включва към двата 8-пинови PCI-E Power конектора, а изображението се извежда чрез видеоизходите HDMI 2.1 (x2) и DisplayPort 1.4 (x2).

В анонса цените не са обявени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари