fbpx
15.8 C
София

Видеокарти с 512 МB памет

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Веднъж на 12-18 месеца обема памет във high-end видеокартите се удвоява. В средата на 2003та излезнаха първите карти с 256 MB памет – GeForce FX 5900 Ultra и RADEON 9800. Сега е ред на картите с 512 MB памет.

Макар 512 MB памет да се очакваше една при следващото поколение чипове – ATI R480 и NV48 и засега да се смяташе, че подобен обем памет е необходим само за професионалните видеокарти, за по-ранната поява на карти с удвоен обем памет има известни предпоставки. Играта Doom 3 има режим Ultra High Quality, който е оптимизиран за 512 MB видеопамет. В него се използват изключително детайлни текстури, за които 256 MB памет просто не са достатъчни

Първите карти с 512 MB памет се очакват още през този месец. Те ще са на основата на една от модификациите на ATI RADEON X800, която ще бъде представена през септември, а на пазара вероятно ще се появи през октомври.

Най-вероятно в началото удвояването на обема видеопамет няма да има особен ефект (освен в Doom 3), но скоро ще се появят и други игри, използващи повече от 256 MB видеопамет за текстурите.

В заключение ще напомним, че в момента видеокарти с 512 MB памет се използват в професионалните видеокарти на 3DLabs – Wildcat.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини