Екипът на информационно-диагностичния инструмент HWiNFO наскоро пусна нова версия на приложението, публикувайки същевременно списък с нововъведенията. Най-интересната особеност на предстоящата версия на HWiNFO ще се превърне поддръжката на графичните процесори Nvidia GV102 и GV104.

Съдейки по обозначението и двете GPU са изградени на базата на архитектурата Volta и представляват „по-младите братя“ на вече познатия ни чип Nvidia GV100, използван в ускорителите Titan V и Quadro GV100.

Като се има предвид приближаването на анонса на следващото поколение графични карти GeForce GTX може да се предположи, че графичните процесори Nvidia GV102 и GV104 трябва да стоят в основата на топ-решенията от рода на GeForce GTX 1180 или GTX 1170. От друга страна, много източници твърдят, че в основата на новите карти GeForce GTX се крие архитектурата Turing и по този начин видеоядрата трябва да носят обозначения от вида GT102 и GT104.

Поддръжката на графичните процесори GV102 и GV104 от инструмента HWiNFO също така може да е признак, че Nvidia активно работи по новите професионални карти от серията Quadro. Каквато и да е ситуацията, тя трябва да се проясни през следващите месеци.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари