Видео показва промените в рейтинга на най-популярните в Steam графични карти за последните 15 години

1
899

В края на миналата седмица в YouTube се появи много забавен клип, визуализиращ статистическите данни на Steam за дълъг период от време. По-конкретно, анимацията по един твърде интересен начин показва промените в рейтинга на графичните карти в Steam през последните 15 години.

Това е статистиката на само една онлайн услуга. Но като цяло анимацията показва главните тенденции на този пазар, през изминалите години. Да напомним, че клипът обхваща периода от 2004-та до 2019-та години. Динамичната графика на най-популярните видеокарти през годините се допълва с интересна информация в долния десен ъгъл, където се виждат промените в средните технически характеристики на персоналните компютри – тактовата честота на централния процесор, броят ядра, обемът на дисковете, количеството оперативна и буферна памет, както и резолюцията на монитора.

За по-малко от три минути видеото дава възможност отново да се изживеят 15 години от вечната война между „червените“ и „зелените“ с периодична намеса на „сините“ (от 2012 до 2016 години най-популярните видеокарти в Steam са били интегрираните решения на Intel).

Интересно е, че средното количество оперативна памет е прехвърлило 10 GB преди месец, но броят на процесорните ядра и досега е по-малък от четири.

Към днешен ден най-популярната графика карта в Steam е GeForce GTX 1060, като в рейтинга няма нито една видеокарта на AMD. Но може би излизането на новите 7 nm графични карти Navi ще променят ситуацията.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
stormofblood Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stormofblood
stormofblood

Интересна статистика…