fbpx
-1.4 C
София

Видео с разглобяването на видеокартата Nvidia Titan RTX

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Преди да започне мащабните тестове на видеокартата Nvidia Titan RTX, уеб порталът Gamers Nexus традиционно разглоби устройството и записа съответното видео. Основателят на ресурса Стив Бърк (Steve Burke) сподели, че Nvidia Titan RTX е закупена с неговите собствени пари и той доста се е вълнувал при разглобяването.

Външно Nvidia Titan RTX изглежда съвсем като GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition и се различава само по черния цвят на печатната платка.

За разглобяването на Titan RTX е необходимо отвиването на голям брой болтчета – над 70 броя. Отдолу се намира печатната платка, габаритните размери и дизайнът на която напълно съвпадат с GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition. Буферната памет е съставена от дванадесет GDDR6 чипа, произведени от Samsung.

Използва се графичния процесор Nvidia TU102-400-A1, произведен в Корея.

Охладителят охлажда всички горещи компоненти на печатната платка. Графичният процесор контактува с медната изпарителна камера. Паметта, VRM и другите компоненти се охлаждат с помощта на термични уплътнения.

Радиаторът е съставен от масив ребра, обдухвани от два вентилатора. Задната метална пластина също участва в охлаждането. Тя е направена от алуминий и контактува с печатната платка чрез термичен интерфейс.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини