Високотехнологичната маска, която може да превежда разговори в реално време

0
412

Японски стартъп е разработил „умна“ маска за лице в истинския смисъл на думата. Тя може да превежда говор на осем различни езика. Чрез нея може да се провежда разговор, ако участниците в него се намират на до 10 метра разстояние един от друг.

Нарича се „C-Face“ и е разработена от компанията Donut Robotics

Те увеличава силата на звука от гласа на човек, записвайки го с вграден микрофон. След това го възпроизвежда според нуждите на разговора чрез приложение, което се свързва към маската чрез Bluetooth.

Освен да прави разговорите по-ясни и разбираеми, маската може да превежда японски на редица други езици – включително английски, китайски, испански и френски език. Също така предлага услуга за транскрипция, която позволява на потребителите да четат своите разговори.

В настоящите времена е важно да се отбележи, че маската не предлага защита от коронавирус или нещо друго в този ред на мисли. Дизайнът ѝ обаче е съвместим и подпомага разговор в момент, в който хората са с маски. „C-Mask“ просто трябва да се постави върху медицинска маска.

Продажбите на маските преводачи ще започнат през февруари, 2021 година. Цената им ще е 4 хиляди японски йени. Това се равнява на около 64-65 лева. Всъщност не е никак скъпо и, ако поддържаните езици за превод се увеличат, това може да стане нещо масово. Има резон и в използването на маската, чисто и само заради увеличаването на силата на говора.

Вие какво мислите за „C-mask“?

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари