Второто поколение Apple TV 4K има нов процесор, ново дистанционно и интересна HDR функционалност

5
521

Второто поколение Apple TV вече е тук. Новостите са доста и сега ще ги разгледаме. На първо място има ново Siri дистанционно, което на практика не може да бъде хванато по грешен начин. Джаджата е оборудвана и с Apple A12 Bionic процесор, който пък позволява да получм HDR съвместимост при 60 кадъра в секунда – за стрийминг услугите, които са съвместими.

Новото Siri дистанционно, заедно с нова функция за баланс на цветовете (част от tvOS 14.5), ще е налично за първото поколение на Apple TV 4K, както и за Apple TV HD

Хубавото е, че едно нещо е останало непроменено – цената

Тя продължава да бъде $199 за модела с 64GB памет и $179 за версията с 32GB. Обновените модели ще започнат да се продават през май, с дата за старт на предварителните поръчки 30 април.

Цената на новото дистанционно като отделна покупка е $59. Може да бъде закупено в комплект с Apple TV HD на цена от $149

Последният вариант е с около 1/3-та по-скъп от конкурентните предложения, макар и да има някои свои предимства.

Корпусът на дистанционното е изработен от алуминий. Плоският тъчпад на старото дистанционно е заменен от нов централен бутон с 5 посоки. Намира се в горната половина. Функционалността, при която можем да плъзгаме върху него за навигация из интерфейса, остава. Със завъртащо движение преместваме видеото напред и назад.

Повечето от другите бутони са познати – старт/пауза, заглушаване, контрол на звука и т.н. Има нов бутон за захранването, който може да пуска и да спира HDMI CEC-съвместими телевизори. Siri бутонът е преместен от дясно, доближавайки се до iPhone преживяването.

Доста интересна е новата функция за постигане на цветови баланс чрез нашия iPhone

Ако забележим неточен баланс на цветовете, чрез смартфона можем да помогнем на Apple TV да се справи с това. Сканираме екрана на телевизора, а софтуера открива неточностите и променя картината.

Започваме от определена точка на екрана, а камерата и сензорите за близост ни насочват в следващите стъпки. Apple TV използва сензорът за светлина на iPhone-а, за да сканира баланса и да го сравни с кино стандартите.

Разбира се, ако имаме Android устройство, тази опция автоматично става безполезна за нас. И разбира се, калибрацията ще работи само, когато гледаме нещо чрез Apple TV. При друг източник на картината няма да се получи.

Бяха споменати HomeKit и гейминг функционалностите на Apple TV 4K, но без подробности. Вероятно тях ще получим в последствие, защото просто фокусът на представянето беше друг.

Какво мислите за Apple TV? Използвате ли такъв тип устройство по принцип?

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари