fbpx
1.7 C
София

Във видеокартата EVGA GeForce GTX 970 ACX не всички топлинни тръби контактуват с GPU

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Доста интересна информация се появи от чуждестранните журналисти, които вече са тествали графичния ускорител EVGA GeForce GTX 970. Той както знаете е оборудван с фирмената охладителна система ACX (Active Cooling Xtreme). Става дума за това, че след отстраняването на гореспоменатия охладител се оказва, че азиатските инженери не са изчислили точното местоположение на топлинните тръби върху контактната повърхност на GPU, което от своя страна не им позволява пълноценно да отвеждат топлината от графичния чип GM204. Това ясно се вижда и по разпределението на термо-пастата върху охладителя.

Колегите са открили същия проблем и в адаптера EVGA GeForce GTX 760 SC, в който само две от трите топлинни тръби контактуват с GPU. Това означава, че в сравнение с конкурентите си, картата е по-гореща и шумна, тъй като охладителя губи почти една трета от пълния си капацитет. Доста странно е да се види такъв невнимателен подход от контрола на качеството в EVGA.

В защита на тайванския разработчик може само да се каже, че ефективността на охладителя ACX при относително ниското ниво на TDP в EVGA GeForce GTX 970 ACX и в това състояние може да изпълнява своите задачи. Би било обаче интересно да видим дали този проблем с контакта на топлинните тръби ще присъства и при чипа NVIDIA Maxwell в адаптера EVGA GeForce GTX 980 ACX.

Между другото, компанията EVGA вече е направила своя официален коментар по отношение на този проблем и твърди, че охладителят Active Cooling Xtreme има резервна мощност от 40 процента и липсата на един от контактите няма да се отрази на производителността на адаптера. Освен това, охладителната система е преминала сертификация от NVIDIA.

Например Ви предлагаме да видите снимката на охладителя за адаптера ASUS GTX 970 Strix, който ясно показва, че ядрото равномерно контактува с всичките три топлинни тръби.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини