Въздушното процесорно охлаждане IceGiant ProSiphon Elite тежи 2,2 кг

8
816

Компанията IceGiant от Остин, Тексас, е известна със своите със своите охлаждащи системи за центровете за обработка на данни и за силовата електроника. Но сега IceGiant се прехвърля към десктоп компютрите и представи гигантския въздушен охладител ProSiphon Elite. Компанията е изпратила прототипи на това устройство до различните IT издания, като първите резултати публикува порталът Tom’s Hardware.

Габаритните размери на IceGiant ProSiphon Elite без вентилаторите са 250 х 165 х 108 мм, като теглото е 2,2 кг. Компанията зави, че серийно произвежданите охладители ще са по-малки и ще тежат 1,3 кг.

В радиатора е интегрирана системата от съдове ProSiphon, работата на която прилича на тази на топлинните тръби. В системата ProSiphon циркулира специална течност, която кипва от температурата на процесора. Парата се издига в топлинен кондензатор, където се охлажда и отново се превръща в течност. Течността се завръща към изпарителя, допрян до капачката на процесора, и цикълът се повтаря.

IceGiant ProSiphon Elite в съвместим с платформите AMD AM4, TR4 и sTRx4 и Intel 115x, 2011/2066 и 1366AMD AM4, TR4 и sTRx4 и Intel 115x, 2011/2066 и 1366. Радиаторът се обдухва от два вентилатора с максимална скорост на въртене 2200 оборота в минута, като шумът от тях не превишава 30 децибела.

Тестовете на Tom’s Hardware показаха, че охладителят IceGiant ProSiphon Elite перфектно се справя със задачата си , но твърде много шуми. Но бързите вентилатори могат да бъдат заменени с по-тихи.

Продажбите на охладителя IceGiant ProSiphon Elite започват през пролетта на 2020 година при цена $150.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари