Възможно е скорошно поскъпване на мониторите заради поредица от негативни събития

1
1189

Цените на мониторите може да тръгнат нагоре скоро или поне има сериозен потенциал това да се случи. Настоящия недостиг на някои компоненти най-вероятно ще се влоши заради няколко неприятни събития.

Тези събития включват земетресение в Тайван и мащабно спиране на подаването на електроенергия в Япония.

Земетресението се оказва проблем за AU Optronics. Производител, който произвежда LCD-та за доста компании. В следствие на катаклизма са повредени някои от производствените линии, и то доста сериозно. Повредите ще доведат до загуба на продукция според DigiTimes, които цитират председателят на борда на компанията Пол Пенг.

Ситуацията вече започва да бъде под контрол, но загубата на стока ще се усети, особено в комбинация със събитието от Япония. Спирането на тока в Такатсуки е засегнало производствена база на Nippon Electric Glass (NEG). Там се правят стъклени субстрати за плоски дисплеи.

Инцидентът продължава около пет часа и в следствие на него има сериозно повредени производствени линии

NEG отговаря за около 10% от произвежданите по света стъклени субстрати. Доставчик е на немалко производители на LCD панели. Със сигурност тези събития ще имат някакъв ефект върху цялата верига за доставки.

Според вече споменатия Пенг, NEG ще има нужда от няколко месеца, за да започне да произвежда на нормалните нива. За сега липсва коментар от NEG.

Прибавяме към това вече съществуващите проблеми около осигуряването на други компоненти за дисплеи като например платките за контролери на синхронизацията.

Виждали сме, че преди хардуера такива събития в действителност могат да повлияят върху цената.

2 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари