fbpx
16.2 C
София

Възможно е следващ модел на Apple AirPods да се контролира от нашия език или пък зъбите

Най-четени

Нов регистриран патент, забелязан от PatentlyApple, показва нещо много интересно. То се очаква в някоя бъдеща версия на AirPods или AirPods Pro на Apple. Идеята е потребителят да може да контролира слушалките с жестове, но такива, които не включват докосване на самите тях.

Щатският патент е с номер US010873798 и заглавие Detecting Through-Body Inputs At A Wearable Audio Device, в случай, че искате да го разгледате подробно

Всичко ще се случи чрез добавянето на допълнителни сензори към безжичните слушалки. Тези сензори ще засичат сигнали, които произтичат от тялото на потребителя. Те могат да бъдат почти всякакво движение, което може да се генерира от тялото. Докосване, плъзгане, почукване с пръст по бузата или мишницата.

Най-якото обаче е, че те няма да са ограничени само до крайниците. В патента се споменава, че управлението ще бъде възможно чрез тракане на зъбите или движение на езика.

Искаш да усилиш звука? Плъзгаш с езика си нагоре по твоята блуза и го правиш. Плъзгаш надолу и намаляваш силата на звука. Искаш да преминеш към следващата песен? Почукваш леко по главата си.

Двата сензора ще се намират в слушалките, на място което позволява изпращането и получаването на сигнали през тялото. Ще се засича не само дали сме изпълнили някой жест, а и от къде идва той.

Друга интересна гледна точка е, че това ще помогне много на хората с увреждания. Може да се приложи към всякакви технологии. Патентът на Apple може да даде изцяло нов начин за взаимодействие със света, дори на квадриплегиците. Това са хора, чиито четири крайника са парализирани.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини