Вятърната електроцентрала Amazon Wind Farm Texas с мощност 253 MW ще започне работа през 2017 година

2
41

Amazon представи своя най-голям проект за използване на възобновяеми източници на енергия към днешен ден.

 

В рамките на този проект ще бъде построена гигантската вятърна електроцентрала с име Amazon Wind Farm Texas. Тя е разположена в тексаския окръг Скъри и ще се състои от над 100 турбини с обща мощност 253 MW.

Това означава, че цялата ферма ще произвежда 1 милион Wh електрическа енергия годишно, което е достатъчно за около 90 000 американски домакинства. Amazon подчерта, че размерът на перките на витлата са двойно по-големи от размаха на крилата на Boeing 747, тоест, около 120 метра.

Въвеждането в експлоатация на новата вятърна електроцентрала е планирано за следващата година. Построяването на парка вятърни турбини и инсталациите за тях ще се извърши от компанията Lincoln Clean Energy, която всъщност ще бъде собственикът на енергийната ферма, а Amazon се задължава да изкупува 90% от генерираната електроенергия.

Появиха се коментари, че разходите по построяването на парка и апаратурата за него ще струват около $300 милиона. Атомна електроцентрала с десеторно по-голяма мощност (2400 MW) струва $10 милиарда. От друга страна, вятърът не е постоянна величина и се налага междинно акумулиране на генерираната от вятърните турбини енергия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари