В базата данни на 3DMark се появи 6-ядрен процесор Intel Rocket Lake-S

0
242

Не е тайна, че много дънни платки за платформата Intel LGA1200 се разработват вече подготвени за бъдещите процесори Intel Core от 11-то поколение. Производителите открито съобщават за готовността на своите продукти за PCI Express 4.0, но в същото време наскоро излезлите на пазара процесори Core от 10-то поколение могат да работят само с PCI-E 3.0.

Поддръжката на PCI Express 4.0, както и редица други нови неща Intel ще реализира в процесорите Rocket Lake-S. Според изтеклата към днешен ден информация, тези чипове ще се базират на архитектурата Willow Cove, адаптирана за все същия 14 нанометров технологичен процес. Процесорният гигант вече разполага с инженерни образци на CPU Core от 11-то поколение, един от които се появи в онлайн базата данни на 3DMark 11 Performance.

Намереният екземпляр на процесора Intel Rocket Lake-S разполага с 6 ядра с поддръжката на Hyper-Threading и работи с тактова честота от 3,5 до 4,1 GHz. Тестовата платформа е разпозната от бенчмарка като RocketLake S UDIMM 4L ERB.

Що се отнася до резултатите в 3DMark 11 Performance, то инженерният екземпляр на чипа Rocket Lake-S не може да се похвали с рекордно бързодействие. Той демонстрира 11 944 точки Physics Score, докато Core i5-10400 (6 ядра/12 нишки, тактова честота от 2,9 до 4,3 GHz) в същия тест достига 12 800 точки. От друга страна, това е първият 6-ядрен Intel Rocket Lake-S появил се извън лабораториите на Intel и засега нищо не може да се каже за бързодействието на финалния продукт.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари