fbpx
5 C
София

В бъдещите графични процесори Mali ще бъде въведена поддръжка на технологиите за компютърно зрение на Apical

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Британската компания ARM Holdings официално съобщи за закупуването на компанията Apical, чиято основна дейност е работата върху технологии за обработка на изображения и за компютърно зрение. Сделката е за $350 милиона и бе приключена на 17-ти май тази година.

 

Apical е основана през 2002 година и рработва различни технологии за визуализация на изображенията, които частично се използват в над 1,5 милиарда смартфона и в около 300 милиона други устройства в целия свят.

Поглъщането на Apical съответства на стратегията на ARM за създаване на нови продукти за охранителни системи, роботи, промишленост, роботизирани автомобили и други.

Технологиите на Apical ще бъдат интегрирани в графичните процесори Mali от ново поколение. ARM отбеляза трите главни направления, върху които ще се фокусира в графичните процесори Mali от ново поколение.

Spirit: енергоефективна технология за компютърно зрение, използваща отделни IP-модули в процесора, която включва и обработката на информацията от различните сензори

Assertive Display: автоматична настройка на яркостта и цветността на всеки един пиксел в зависимост от външната осветеност и понижаване консумацията на електрическа енергия от екраните на устройствата

Assertive Camera: хардуер и софтуер, които осигуряват на камерите по-висок динамичен диапазон, понижаване на шумовете и подобряване на цветността.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

  • ТАГОВЕ
  • ARM
Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини