В Дубай полицаите започват да носят Google Glass

1
45

Съвсем скоро полицаите в Дубай ще започнат да носят Google Glass по време на работа. Благодарение на очилата с допълнена реалност служителите на реда ще могат по-лесно да се справят с различни задачи, като, например, с идентифициране на откраднати автомобили. В момента джаджата все още се тества и, доколкото знаем, поне в началото ще бъде използвана само от пътната полиция.

Наскоро сформираният полицейски отдел „Интелигентни услуги“ в Дубай вече е разработил две приложения за Glass. Едното ще позволи на пътните полицаи да документират чрез снимки нарушения на правилника за шофиране, като снимките веднага след заснемане ще се изпращат до сървърите на полицията. Другото приложение ще идентифицира автомобили регистрирани като „липсващи“.

Правенето на снимки от полицаите ще бъде също толкова лесно, колкото е за обикновените потребители на Glass. Приложението е адаптирано към интерфейса на очилата, така че за тях ще бъде достатъчно само да почукат еднократно върху страничната част на очилата, за да направят снимка. Фотографията, заедно с данни като часа и датата, в които е била заснета директно ще се изпрати до полицейската система.

Що се отнася до второто приложение, за полицая ще е достатъчно просто да погледне към регистрационния номер на колата – Glass сам ще сравни номера с тези заредени в базата данни и ще уведоми носителя си в случай, че той съответства с номера на автомобил обявен за издирване.

Дубайската полиция все още не е сигурна дали наистина ще започне да използва Glass, тъй като преди това джаджата на Google трябва да се справи успешно с тестовете им и да докаже ефективността си.

Междувременно, като изключим организации подобни на полицията в Дубай или университети в Обединеното кралство, Glass все още не се продава в държавите извън САЩ.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари