AvalonMiner Inside

Вторият в света производител на чипове за добив на криптовалута – пекинският стартъп Canaan Creative, анонсира телевизора AvalonMiner Inside с вграден процесор за добив на криптовалута. Става възможно генерирането на цифрови пари, докато се гледат сериали.

Изчислителната мощност на вградения чип е 2,8 трилиона хеша в секунда. Към днешен ден това се счита за средна производителност. Топ-моделът на ASIC чипа AvalonMiner 841 на Canaan има производителност от 13 милиона хеша в секунда. Навярно производителят не е искал да качва особено много консумацията на електроенергия. Според експертите, този телевизор може да изчисли един биткойн за около 4 години.

Canaan не бърза да обяви цената на своя специален телевизор. Оборудването от този тип е твърде скъпо. Споменатият по-горе AvalonMiner 841 струва $1625. Като се съобразим с по-малката изчислителна мощност, телевизорът AvalonMiner Inside би трябвало да струва приблизително $400. Теоретично, да се избие тази сума чрез майнинг може за около една година.

Но няма да стане. В сайта се посочва, че получената от телевизора криптовалута може да се използва само за купуване на видео материали и подаръци от интернет магазина Canaan. Очевидно това е свързано със забраната на търговски операции с криптовалута в Китай.

Идеята е интересна. Още повече, че извън Китай подобни забрани почти няма и интересът към това устройство може да се окаже голям.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари