В Китай ChangXin Memory започна масовото производство на DDR4 памет

2
758

Компанията ChangXin Memory Technologies, известна по-рано като Innotron Memory, съобщи, че окончателно е готов производственият комплекс в градската префектура Хъфей, който може да произвежда по 20 000 силициеви пластини месечно. В официалното си обръщение към медиите компанията нарича себе си „Единственият производител на DRAM оперативна памет в Китай“.

Innotron Memory е основана през 2016 година от промишлените инвестиционни фондове Hefei и GigaDevice, а след това е реорганизирана като ChangXin Memory Technologies. Към днешен ден предприятието разполага с три фабрики, разположени близо една до друга намиращи се на площ около 100 хектара. Броят на служителите и работниците в тези заводи надхвърля 3000.

На територията на Fab 1 се намират научноизследователските лаборатории плюс производствени мощност. За разлика от нея, Fab 2 и Fab 3 се занимават единствено с масовото производство на полупроводникови компоненти.

ChangXin Memory произвежда LPDDR4 и DDR4 чипове с капацитет 8 Gb, като използва технологичен процес, който нарича „10 nm клас“. Явно става дума за 1х технологични процеси, които в действителност могат да имат 18 и дори 19 nm размер.

Компанията възнамерява през второто тримесечие на 2020 година двойно да увеличи производството на силициеви пластини и да достигне изготвянето на до 40 000 броя полупроводникови пластини месечно. Това ще стане чрез задействане на допълнителни производствени мощности във Fab 2 и Fab 3.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Е ха дано!
Е ха дано!

Че в последните две години се оляха с цените на RAM-а.

Д-р Х
Д-р Х

Последните 12 бих казал.