В края на 2019 година AMD е изпреварила Nvidia по продажби на видеокарти

26
1787

AMD вече успя да разклати позициите на Intel на пазара на процесорите, като накара корпорацията да преразгледа своите планове и стратегия. Според новия отчет на аналитичната компания JPS Market Watch в края на 2019 година AMD е успяла да изпревари Nvidia по продажби на графични процесори. Но Advanced Micro Devices е все още много далече от лидера.

Според аналитиците, през четвъртото тримесечие на 2019 година продажбите на графични процесори на AMD са нараснали с 22,6% в сравнение със същия период на предишната година и по този начин пазарният дял на компанията достигна 19%, което е с 3% повече от предишното тримесечие. В същото време продажбите на Nvidia и Intel са спаднали съответно с 0,97% и 2%. По този начин, пазарният дял на Nvidia през четвъртото тримесечие на миналата година е достигнал 18%.

Лидер в тази сфера е Intel с 63% пазарен дял, понеже предлага интегрирани графични ядра в своите процесори. Но Nvidia си остава тоталния лидер при външните видеокарти със своите 73% пазара дял срещу 27% на AMD. Но показателите на Advanced Micro Devices неотклонно растат, а с излизането на модела Radeon RX 5950 XT аналитиците прогнозират рязък ръст на продажбите на „червените“ графични карти.

Според данните на аналитиците от Market Watch, продажбите на видеокарти през четвъртото тримесечие на 2019 година са нараснали с 3,4% спрямо предходното тримесечие.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
26 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари