Докато цялото внимание на потребителите и компютърните ентусиасти е приковано към първите три десктоп процесора AMD Ryzen, в лабораториите на компанията с пълна сила се работи върху нова фамилия централни процесори. Уеб-порталът PC Games Hardware съобщи, че компанията от Сънивейл възнамерява в началото на 2018 година да предложи на пазара нова фамилия десктоп процесори с кодово име Pinnacle Ridge.

Новите процесори ще имат Zen2/Zen+ архитектура и според неотдавнашното изказване на Лиза Су (Lisa Su), ще осигурят от 5 до 15% по-висока производителност в сравнение на днешните решения.

Да си припомним, че тепърва предстои излизането на 4 и 6-ядрени модели на процесорите Ryzen и на хибридните процесори Raven Ridge, които ще имат интегрирана графика, базирана на една от новите микроархитектури – Vega или Polaris. Трябва да излязат и техните мобилни варианти.

Официалният дебют на десктоп процесорите с архитектура Zen се състоя едва преди седмица. За това кратко време новите чипове Raven спечелиха противоречива репутация сред компютърното общество, като показаха, че могат да се използват като евтина основа за високопроизводителни работни станции, но са малко по-бавни от процесорите на Intel в игрите.

Но за чипове с архитектура, изградена само преди 4-5 години от нулата, процесорите Raven демонстрират великолепни резултати при ниска цена и сега предстои тяхното усъвършенстване.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

15%, ми отърва повече от 5%. Но най-ми отърва, да е още в този момент, а не след цяла година.

babati
babati

Една година по часовника на АМД се равнява на 2.5-3 години, затова и за „цяла година“ трябва да се радваш

Azhen
Azhen

Ryzen ! Не Raven …и къде пише че R5 и R3 ще са APU ?