Шумът около хардуерните уязвимости Meltdown и Spectre, който се вдигна през месец януари, още не е затихнал, а в процесорите на Intel откриха още осем варианта на уязвимостта Spectre, четири от които – критични.

Експертите нарекоха новите уязвимости Spectre Next Generation или Spectre NG. Засега не се дава по-подробна информация за тях. Но вече е известно, че те са характерни предимно за процесорите на Intel, както и за някои SoC с архитектура ARM. Няма информация от тези уязвимости да са засегнати процесорите на AMD.

Германското уеб-издание Heise.de съобщи, че Intel отдавна работи върху създаването на съответните допълнения за микрокодовете на своите процесори. Процесорният гигант заяви, че всички уязвимости от подобен тип ще бъдат запушени най-късно до месец август тази година. Паралелно с Intel, върху защитата от Spectre NG работят и разработчиците на различните операционни системи. Не се съобщава, какво ще е забавянето на процесорите при инсталирането на новите кръпки.

По-подробна информация за осемте уязвимости Spectre Next Generation се очаква през следващите часове. Ще следим темата.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Реалиста
Реалиста

„Не се съобщава, какво ще е забавянето на процесорите при инсталирането на новите кръпки.“
Ужас. Направо съжалявам всички интелисти. Щом първите експлойти намалиха производителността на някой системи с 30 прицента, смятай колко ще падне и след тези кръпки и пачове!!!

Интел от години МЪРСЯТ пазара с корупционните си и нелоялни практики, не оставяйки възможности на трети страни да предлагат свободно своите продукти.

Доказателство(а): във клипа „Интел: История на Монопола“

Реалиста
Реалиста

линка към видеото https://www.youtube.com/watch?v=osSMJRyxG0k