fbpx
12.8 C
София

В Русия стана невъзможен ремонтът на лаптопи

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Руските сервизни центрове вече нямат компоненти и резервни части за ремонта на лаптопите от различните брандове. Изданието Газета.ru съобщи, че най-много са проблемите с компаниите HP и Dell, понеже за техните лаптопи резервни части вече няма.

Според събраната информация от различните сервизни центрове и обикновени сервизи, специалистите в тях единодушно отбелязват тоталната липса на компоненти и части за лаптопите на компаниите, които са напуснали територията на Руската Федерация и са прекратили каквито и да било делови отношения с Русия.

Генералният директор на РСЦ (Руски Сервизни Центрове) заяви:

„Най-голям е дефицитът на номенклатурата, на която бяха наложени санкции – дънни платки и процесори, вносът на които е тотално забранен за РФ. Забранен е и вносът на редица модели видеокарти и някои матрици за дисплеите“.

Изданието допълва, че не може да се очаква помощ от така нареченият паралелен внос. Никой не иска да внася дънни платки и процесори в Русия, понеже всички се опасяват от налагането на санкции от страна на САЩ.

Публикуваната в Газета.ru статия предизвика бурни реакции и има много коментари. В някои от тези коментари се казва, че компоненти и резервни части няма не само за техниката на HP и Dell, но и за лаптопите и компютрите на LENOVO, ACER, ASUS и други.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

22 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини