В Япония делът на AMD при самостоятелно сглобените компютри достигна две трети

4
848

Японският пазар за самостоятелно сглобяване на компютри демонстрира високо ниво на доверие към новите процесори AMD Ryzen. Според данните от отчета на PC Watch, в този сегмент делът на процесорите на AMD е 66,8%. Данните са взети от Amazon Japan, Bic Camera, EDION и други търговски мрежи, както и от дистрибуторите на различните магазини за компютърни компоненти.

Пазарният дял на процесорите на AMD показа тенденция за ръст през месец септември 2018 година, когато делът на чиповете на компанията достигна 20%. Ръстът на дела се увеличи главно заради недостига на процесорите на Intel в магазините, предлагащи компоненти за самостоятелно сглобяване на персонални компютри. Другата причина е по-високата цена на процесорите на Intel и отстъпките в цените на процесорите на AMD от второто поколение Ryzen. Допълнителен ръст на продажбите даде излизането на чиповете Ryzen 3000, които в редица отношения превъзхождат решенията на Intel, но са по-евтини.

Проблемна област за AMD засега в Япония си остават ОЕМ производителите и пазарът на готовите компютри, където преобладават компютърните системи с процесори на Intel. Корпорацията Intel запазва своето доминиращо положение в ОЕМ сегмента с помощта на промоционални цени и ясен приоритет на ОЕМ канала пред DIY. В Япония делът на самостоятелно сглобяваните компютри е само 14,7% от целия пазар, но бързо се увеличава.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бахти
Бахти

Дано по целият свят да им се увеличи делът и не само при DIY.

Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

Ми да ще се увеличава, докато на интел ще пада, щот продават калорифери и титаници..

Бахти
Бахти

Не е заради това, но болния ти мозък няма да го разбере, затова няма смисъл да ти се обяснява…

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Зa тoвa интeл oпитaxa дa пoдĸyпят швeдитe дeтo нaмepиxa пocлeднитe им yязвимocти, или интeл пpизнaвa, чe АМD ca и cтpaшнa ĸoнĸypeнция, и пo дoбpи oт тяx. Бoлния мoзъĸ ми e cyпep, aмa твoя нe caмo e изcъxнaл, нo и e глaдъĸ лoшa paбoтa……..