В eBay се появи инженерен екземпляр на AMD Radeon RX Vega 56

0
831

Интернет аукционът eBay често става място, където могат да бъдат намерен и закупен уникален хардуер и най-разнообразни устройства. Като например инженерни екземпляри на графични процесори и видеокарти. Тези дни там се появи инженерна версия на видеокартата AMD Radeon RX Vega 56, първата информация за която се появи още преди около две години.

Инженерният екземпляр на Radeon RX Vega 56 има скъсена печатна платка, на която трябва да бъде подадено допълнително захранване чрез 6 и 8-пиновите PCI-E Power конектори. Охлаждането се осъществява от масивен алуминиев радиатор, пронизан от няколко топплинни тръби, заемащ два слота, който е обдухван от три вентилатора. Продавачът твърди, че графичния процесор AMD Vega 10 на тази видеокарта работи с тактова честота до 1590 MHz. Да си припомним, че GPU на стандартната версия работи с честота 1471 MHz.

Интересно е, че охладителната система излиза извън пределите на печатната платка, а на задната страна на видеокартата са поставени контролни точки и конектори, използвани от специалистите на Radeon Technologies Group за измерване и мониторинг параметрите на графичната карта.

Продавачът иска за инженерния екземпляр на графичната карта AMD Radeon RX Vega 56 сумата от 800 канадски долара или около 605 американски долара. Предполага се, че видеокартата ще бъде бързо продадена на някой от феновете на AMD.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари