В Geekbench се появиха основните технически характеристики на хибридния процесор AMD Ryzen 7 5800H

0
552

В началото на 2021 година AMD ще представи на пазара новата фамилия хибридни процесори Cezanne, базирани на архитектурата Zen 3. Тя ще се присъедини към серията процесори Ryzen 5000 и ще включва модели със суфикс U, предназначени за използване предимно в тънките лаптопи. Ще има и решения със суфикс H, адресирани към геймърските лаптопи. Един от тези старши APU се появи в базата данни на популярния бенчмарк Geekbench.

AMD Ryzen 7 5800H се използва в неизвестен модел лаптоп на Lenovo. Процесорът разполага с 8х Zen 3 ядра с поддръжката на технологията SMT, 16 MB кеш памет от трето ниво и работи с номинална тактова честота 3,2 GHz. Не се съобщава Boost Clock честотата.

От друга страна, честотата от 3,2 GHz вече е с 300 MHz по-висока от тази на актуалния към днешен ден Ryzen 7 4800H. Заедно с архитектурните подобрения, характерни за Zen 3, това ще му осигури значително преимущество пред излезлите досега APU. Струва си да отбележим, че хибридните чипове Cezanne ще имат двойно повече кеш памет от трето ниво в сравнение с Renoir – от 8 до 16 MB.

Повече подробности за хибридните процесори AMD Ryzen 5000 очакваме да бъдат публикувани в началото на 2021 година. Най-вероятно, техният формален анонс ще се състои по време на януарското онлайн събитие CES 2021.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари