В Geekbench се появиха първите лаптопи с видеокарти GeForce RTX

2
139

Производителите на лаптопи вече се подготвят за излизането на мобилните видеокарти GeForce RTX, които се очаква да бъдат официално представени по време на януарското изложение CES 2019. Това се доказва и от новите резултати на тестовия пакет Geekbench, в базата данни на който се появиха нови мобилни устройства на Lenovo и Hewlett-Packard.

Компанията Lenovo планира да представи на пазара лаптопи, базирани на 6-ядрения процесор Intel Core i7-8750H от фамилията Coffee Lake-H. Новите мобилни устройства ще имат видеокарти Nvidia GeForce RTX 2070 Max-Q или RTX 2080 Max-Q.

Според данните на Geekbench, максималната честота на графичните процесори ще достига 1230-1300 MHz, което е доста по-ниско от десктоп версиите на тези видеокарти. По принцип, самият дизайн Max-Q предвижда работата на графичните карти в конфигурациите на тънки геймърски лаптопи с максимална производителност на всеки ват електричество.

В същото време Hewlett-Packard е подготвил лаптоп с графичната карта GeForce RTX 2080 с максимална честота в boost режим 1600 MHz. Процесорът в това устройство е 8-ядрен чип на Intel с тактова честота 2,1-4,4 GHz. Най-вероятно това ще е мобилният вариант на Core i9-9900K от фамилията Coffee Lake-H Refresh, която още не е анонсирана.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
EmoИво Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иво
Иво

Аз сега тествах моя Лаптоп Asus N580VD на същия тест GeekBench 4.3.1 и изкара 73922 точки. Напишете си и вашите резултати ?

Emo
Emo

Естествено ,че мобилните карти никога няма да бъдат на десктоп нивото!