В GPU Intel Arctic Sound може да има четири кристала и HBM2E памет

0
739

Следващата година Intel възнамерява да официално да представи графичните ускорители Ponte Vecchio предназначени преди всички за тежки изчисления. За производството на новите чипове ще се използва 7 нанометров технологичен процес, а техните най-характерни черти са 3D дизайнът Foveros, наличието на огромен кеш и работата с многослойната HBM с помощта на силициевите бриджове EMIB (Embedded Multi-Die Interconnect Bridge).

Уеб порталът AdoredTV съобщи, че в недрата на лабораториите на Intel се работи върху още едно мощно графично решение. Според тази информация, графичният процесор Arctic Sound, който трябва да бъде анонсиран следващата година и ще бъде съставен от няколко кристала. Върху подложката ще бъдат поставени четири кристала с площ 150 мм², произвеждани чрез подобрен 10 нанометров технологичен процес (10++ nm). На същата подложка ще се намират и кристалите на HBM2E паметта.

AdoredTV допълва, че разработването на GPU Arctic Sound е започнало още преди няколко години, а основната сфера на използване на тези чипове ще бъде обработването на поточното видео. Стрийм услугите постепенно изгубиха интерес към този продукт и Раджа Кодури, който сега ръководи графичното направление на Intel е решил да превърне тези чипове в графични процесори за общо използване. Но той не е могъл да се избави от Arctic Sound наследството и Intel е решила да увеличи изчислителната мощност чрез обединяването на четири GPU кристала върху една и съща подложка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари