В PlayStation 4 ще се използва чип, създаден от AMD

0
41

В доклад, в който се разказва за миналото и бъдещето на новия изпълнителен директор на производителя на чипове AMD Рори Риид, се споменава, че компанията работи с разработчика на хардуер за видео игри Sony, за създаването на чипа, който ще бъде използван в PlayStation 4.

Цитирайки няколко бивши служители на AMD, от списание Forbes твърдят, че в момента Sony и производителя на чипове работят върху нова технология, предназначена за подобряването на перспективите на двете компании. Чипа, който се използва в PlayStation 3RSX е създаден от Nvidia, докато в Xbox 360 на Microsoft се използва AMD Xenos.

Не е ясно, защо AMD биха се заинтересували в промяна на разработчици и платформи за следващото поколение конзоли, тъй като в резултат на съвместната им работа с Microsoft, изглежда, че те са създали доста добро устройство, което се продаваше добре миналата година. AMD и Sony отказаха да коментират по въпроса и тайното им сътрудничество, твърдейки, че не обръщат внимание на спекулациите.

За дълго време Sony настояваха, че PlayStation 3 ще има 10-годишен живот и постоянно отхвърляха слуховете, че ще анонсират нова конзола през 2012 с възможна дата за пускане следващата година. Наскоро компанията пусна PlayStation Vita и съобщи, че повечето от основните им студия разработват видео игри за новата платформа.

Предвид факта, че Vita ще се нуждае от поддръжка поне една година, независимо от продажбите й, вероятно е Sony да подготвят ново устройство за представяне на E3 2013, което ще бъде пуснато по-късно през същата година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари