В UEFI на дънните платки на EVGA ще има записан стрес тест

1
474

Американската компания EVGA представи на голямото компютърно изложение Computex 2018 в Тайпе, нова версия на UEFI фърмуера за своите дънни платки.

Новият UEFI е с преработен интерфейс и няколко нови функции. Едно от интересните нововъведения е вграденият стрес тест. С негова помощ е възможно да се оцени стабилността на работа на компютърната система още преди стартирането на операционната система.

При активирането на вградения в UEFI стрес тест се показва диаграма с текущата тактова честота, напрежението и температурата на централния процесор. Представителите на EVGA подчертаха, че обновяването на информацията от сензорите се осъществява с висока честота. Самият алгоритъм на стрес теста много прилича на Prime95.

Освен това, в новите UEFI ще бъде реализирана новата функционалност за автоматично ускоряване с име OC Robot. Тя е предназначена за опростяване процеса на овърклокинг за по-неопитните потребители.

Next Generation BIOS“ първоначално ще се появи в дънните платки с чипсета Intel X299. След това ще може да се види и в дъната с по-масовите платформи. Да си припомним, че EVGA не произвежда дънни платки за процесорите на AMD.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ngc-bg
ngc-bg

По-неопитните потребители трябва повече да четат повече ако искат да клокват, вместо някой да им го прави автоматично. Как иначе ще се научат?