В Xbox One S се използват 16 нанометрови чипове, произвеждани от TSMC

2
46

Поръчките за геймърските конзоли на Microsoft и Sony добре поддържат икономиката на AMD, която създаде ключовите компоненти за тези платформи. Специалистите от уеб-портала EuroGamer добре разгледаха конзолата Microsoft Xbox One S, продажбите на която стартираха в началото на тази седмица.

 

Главната особеност се оказа отказа на AMD да използва 14 нанометров технологичен процес. Чипът за новата конзола на Microsoft се произвежда от TSMC чрез 16 нанометров технологичен процес, но с използване на технологията FinFET. Новата системата-върху-чипа има същите функционални блокове като предишната, но сега съдържа и хардуерен 4K HEVC декодер и поддържа HDMI 2.0 и HDCP 2.2. Освен това работната честота на графичната система е увеличена от 853 на 914 MHz, което е необходимо за осигуряване на оптимално бързодействие при работата с HDR.

 

Площта на кристала сега е с 33% по-малка – 240 кв. мм., а подробни данни за консумацията на електрическа енергия не са представени. Охлаждането става с помощта на две топлинни тръби и вентилатор с диаметър 120 милиметра. Обемът на новата конзола е с 40% по-малък, като захранващият блок е поставен в корпуса на устройството.

Централният процесор работи с честота 1,75 GHz, а пропускателната способност на ESRAM е увеличена от 204 на 219 GHz.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Ха дори и следващото поколение конзола изостава адски много от сегашния хардуер.Чудя се кой графичен чип са избрали тоя път.

Peter Angelov
Peter Angelov

Тази конзола не може да се каже, че е конзола от ново поколение, тази конзола е просто подобрена версия на XBOX ONE. Тактовата честота на процесора е подобрена от 854MHz на 914MHz и честотната лента е подобрена от 204GB/s на 219GB/s също така и дисковото пространство е разширено от 500GB и 1TB на 2TВ и определено е с по-малък размер. За конзола от ново поколение може да почакаш Prject Scorpio, която се очаква да влезе в производство през 2017 и през 2018 година да я пуснат в продажба.